Baharatlı Bal Kabağı Çorbası

İçindekiler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı doğranmış soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı köri tozu
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş muskat
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 su bardağı soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış tatlı patates
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 adet 400 gramlık yağsız ve düşük sodyumlu tavuk suyu veya sebze suyu konservesi
  • 1 adet 425 gramlık bal kabağı konservesi
  • 1 su bardağı %1 süt
  • 1 yemek kaşığı taze misket limonu suyu

Hazırlanışı

  1. Tereyağını büyük bir tencerede orta-yüksek ateşte eritin. Soğanı 3-4 dakika soteleyin, ardından un, köri, kimyon ve muskatı ekleyip 1 dakika daha pişirin.
  2. Tatlı patates, tuz, tavuk suyu ve bal kabağını ekleyip kaynatın. Isıyı orta-düşük duruma getirerek pişmeye bırakın, tencerenin kapağını kısmen kapayarak yaklaşık 20-25 dakika boyunca veya tatlı patatesler pişip yumuşayana kadar bekleyin. Tencereyi ateşten alın ve soğuması için 10 dakika bekletin.
  3. Bal kabağı karışımının yarısını bir blender’a alın ve yumuşayana kadar karıştırın. Bir süzgeç kullanarak çorbayı tekrar tencereye dökün. Çorbanın geri kalanı için de bu işlemi tekrarlayın.
  4. Isıyı orta ayara çıkarın, sonra sütü ekleyip karıştırın ve 5 dakika veya çorba ısınana kadar pişirin.
  5. Tencereyi ateşten alın ve misket limonu suyunu ekleyin.

This article uses material from the Wikibooks article “Cookbook:Spiced Pumpkin Soup“, which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Web sitenizi WordPress.com ile oluşturun
Başla
%d blogcu bunu beğendi: