Guacamole (Avokado Sosu)

İçindekiler

  • 4 avokado
  • 2 yemek kaşığı pico de gallo
  • 1/2 misket limonu suyu
  • 2 doğranmış jalapeño VEYA 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber VEYA 1 yemek kaşığı Arnavut biberi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 1/2 çay kaşığı doğranmış sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 1 kıyılmış jalapeño VEYA 2 kıyılmış serrano biberi VEYA 2 yemek kaşığı kıyılmış şili biber (acılığını kendinize göre ayarlayın)

Hazırlanışı

  1. Avokadoların çekirdeklerini çıkarın.
  2. Kabuğunu kesmeden avokadoların içini çıkarın.
  3. Bir avokadoyu büyük bir kaşıkla alın ve mikser kabına koyun.
  4. Misket limonu suyunu ekleyin ve avokadolara eşit şekilde dağılması için karıştırın.
  5. Pico de Gallo, sarımsak, yağ, jalapeño, tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi karıştırın, avokado parçalarını ezin ve homojen hale gelene kadar karıştırın.
  6. Sonra diğer avokado içlerini de çıkarıp karışıma ekleyin ve iyice karışmalarını sağlayın.
  7. Guacamole, tamamen ezilmiş parçalardan daha çok irice parçalar kaldığında kıvamına gelmiş olur.
  8. Kişniş sapı ile süsleyin.

This article uses material from the Wikibooks article “Cookbook:Guacamole“, which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Web sitenizi WordPress.com ile oluşturun
Başla
%d blogcu bunu beğendi: